CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2016
        • V regionálním Výcvikovém středisku Světové celní organizace (WCO) v Heřmanicích skončilo minulý týden Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy ČR ve vyhledávání drog a tabáku
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 13.06.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

V regionálním Výcvikovém středisku Světové celní organizace (WCO) v Heřmanicích skončilo minulý týden Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy ČR ve vyhledávání drog a tabáku

​Generální ředitelství cel pořádalo ve dnech 5. až 9. června ve Výcvikovém zařízení služební kynologie Celní správy ČR se statusem regionálního výcvikového střediska Světové celní organizace v Heřmanicích 17. Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů ve vyhledávání drog a 8. Mistrovství ve vyhledávání tabáku.

Mistrovství se zúčastnila družstva psovodů celní správy, Policie ČR, Služby cizinecké policie, Armády ČR, Vojenské policie, Vězeňské služby ČR a Hradní stráže. Pozvání přijala i družstva Celních správ Německa, Francie, Polska, Ruska, Moldávie, Irska, Finanční správy Slovenska a Slovinska a Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenska.
Čtvrtečního slavnostního vyhlášení se zúčastnila i Alena Schillerová, náměstkyně ministra financí. Po všechny soutěžní dny měla veřejnost možnost zhlédnout výkony soutěžících přímo na místech jednotlivých disciplin.

Vítězným družstvem v kategorii drogy a tabák byla dvojce psovodů z Finanční správy Slovenska a v kategorii všestranný – obrana, tým z české celní správy. Mistry CS ČR, kteří získali Putovní pohár GŘC, jsou Petr Pakosta (OPL), Milan Dibďák (tabák) a Roman Vala (kategorie všestranný - obrana).

Mezinárodní kynologická akce Celní správy ČR byla organizována také u příležitosti 20letého výročí od zahájení provozu Výcvikového zařízení služební kynologie Celní správy ČR Heřmanice, které od roku 2005 pracuje také pod hlavičkou Světové celní organizace. Služební kynologie je cenným nástrojem nejen v boji proti nelegální distribuci drog a tabáku, ale i v rámci boje proti mezinárodnímu terorismu. Dobrá příprava psovodů dostává aktuální význam i s ohledem na současnou bezpečnostní situaci v Evropě i celém světě.


mjr. Ing. Martina Kaňková
Tisková mluvčí GŘC
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 724 431 127
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky