CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2016
        • Generální ředitelství cel a Státní zemědělská a potravinářská inspekce podepsaly aktualizovanou dohodu o vzájemné pomoci
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 04.11.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Společná tisková zpráva SZPI a GŘC

Generální ředitelství cel a Státní zemědělská a potravinářská inspekce podepsaly aktualizovanou dohodu o vzájemné pomoci

​Dne 3. listopadu 2016 se v Brně sešli ústřední ředitel Potravinářské inspekce (SZPI) Martin Klanica s generálním ředitelem Generálního ředitelství cel (GŘC) Milanem Poulíčkem, aby společně podepsali aktualizovanou podobu dohody o vzájemné spolupráci dozorových orgánů, která navazuje na oboustranně fungující a léty osvědčenou praxi.

Dohoda má za cíl, v souladu s požadavky potravinového práva EU a platných předpisů ČR, zajistit odpovídající ochranu zájmů tuzemských spotřebitelů a aplikovat vhodná opatření u potravin, které by mohly přestavovat riziko pro jejich zdraví.

 Současná verze dohody navazuje na verzi z roku 2014 a reflektuje změny právních předpisů, které za poslední období vešly v platnost. Dále upravuje možnosti provedení společných kontrolních akcí, které jsou zaměřené na aktuální problémové oblasti na trhu, včetně případných společných vnitrostátních kontrol.

Spolupráce obou dozorových orgánů je dlouhodobá, na vysoké profesionální úrovni a podpis aktuální verze dohody vzájemnou kooperaci ještě více upevní.

 

 

 

Mgr. Radoslav Pospíchal

referent mediální komunikace

SZPI

 

 

 

 


kpt. Ing. Hana Prudičová
Tisková mluvčí GŘC
tel: +420 261 331 921
mobil: +420 607 007 937
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky