CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 23.06.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci s policisty opět zabránili mezinárodnímu obchodu s marihuanou

​Pracovníci protidrogového oddělení Generálního ředitelství cel, odboru pátrání Olomouc zahájili v říjnu 2016 práci na případu s krycím názvem „KOGO". Prověřovali osoby podezřelé z páchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.  

 V rámci prověřování odhalili celníci organizovanou skupinu osob působící ve více státech, která byla řízena hlavním organizátorem z Olomouce. Podezřelí obchodovali se sušeným konopím, které dodávali do Polska.

 Závěrečná část operace vyvrcholila minulý týden 12. a 13. června zásahem českých celníků za dozoru státního zástupce, při kterém byl na kurýrní cestě do Polska zadržen protidrogovou a operativní složkou Celní správy ČR hlavní organizátor skupiny. Ve vakuovém pytli přepravoval osobním vozidlem Audi A8 tři kilogramy sušené marihuany určené k distribuci. Při sedmi domovních prohlídkách zajistili celníci ve spolupráci s policisty z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje tři vybavené „indoor" pěstírny konopí, 150 kusů vzrostlých rostlin konopí a další důkazní prostředky prokazující páchání trestné činnosti.

 Bezpečnostní složky zadržely další tři členy této organizované skupiny. Jedna osoba je stíhána na svobodě, zbylé tři vazebně. Za zvlášť závažný zločin „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy" hrozí pachatelům trest odnětí svobody až 18 let.

 


kpt. Ing. Hana Prudičová
Tisková mluvčí GŘC
tel: +420 261 331 921
mobil: +420 607 007 937
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky