CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 03.07.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Podvodné jednání přepravní společnosti vyžadující poplatky za celní pojištění

​Generální ředitelství cel upozorňuje na podvodné jednání přepravní společnosti ASIA AIRLINE LOGISTICS, která vyžaduje po příjemci zboží zaplacení poplatků souvisejících s celním řízení v České republice.

Zmíněná společnost zasílá příjemcům zboží falešný předpis, který má údajně odesílat Celní správa ČR a požadovat zaplacení částky 650 EUR za pojištění zboží, které se nachází v celním skladu. Příjemce je mylně informován v tom smyslu, že teprve po uhrazení požadované částky čeští celníci proclí zboží.

V této souvislosti chceme upozornit na skutečnost, že zboží je do doby předložení celním orgánům k celnímu řízení ve skladech přepravních společností, a celní řízení je v  České republice zdarma. Do volného oběhu je zboží propuštěno po zaplacení vyměřeného cla a daní (daň z přidané hodnoty, u některých druhů zboží i spotřební daň). Zdůrazňujeme, že celním orgánům se v souvislosti s celním řízení neplatí žádné poplatky za pojištění či skladování zboží.

V příloze uvedený falešný dokument obsahuje jméno brig. generála Milana Poulíčka, který je generálním ředitelem Generálního ředitelství cel, nikoliv celníkem pracujícím na údajné celní pobočce Bohumín. Razítko, podpis i uvedený název „Czech Customs service" vykazují známky podvodného jednání. Logo Celní správy ČR je rovněž zneužito pachateli pro tento podvod.

 


kpt. Ing. Hana Prudičová
Tisková mluvčí GŘC
tel: +420 261 331 921
mobil: +420 607 007 937
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky