CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
oddělení vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
140 00 Praha 4

V Praze 26.08.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Během čtyř let zvládli prodat drogy za miliony korun

Celníci protidrogového oddělení odboru pátrání Hradec Králové Generálního ředitelství cel prověřovali od ledna letošního roku podezření z páchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měly dopouštět minimálně dvě osoby. V závěru akce pod krycím názvem „KUVERT provedli celníci v Praze a na Benešovsku tři domovní prohlídky a dvě prohlídky jiných prostor a pozemků. V domě, v bytech a ve vozidlech zajistili jednu „outdoor“ pěstírnu konopí, 900 g marihuany, 30 g kokainu, předměty používané k odesílání drog, 200.000 Kč na účtu, kryptoměny v hodnotě 7 250 EUR, dva osobní automobily a dva motocykly v přibližné hodnotě 1 600.000 Kč, finanční hotovost ve výši 38 000 Kč, tři střelné zbraně, bezmála dva tisíce kusů střeliva a další důkazní materiály. V průběhu trestního prověřování byl zadokumentován prodej kokainu a marihuany v hodnotě více než 2 mil. Kč. Celkový uskutečněný prodej uvedených omamných látek prostřednictvím latentních sítí lze odhadovat v hodnotě 8.000.000 Kč.

Závěrečná část operace vyvrcholila začátkem srpna. Celníci ve spolupráci s kolegy PČR SKPV Praha I zadrželi dvě osoby české státní příslušnosti.  Prokazatelně zadokumentovali, že osoby prodávaly a distribuovaly sofistikovaným způsobem poštou své zboží i do celé Evropské unie. Nelegální činností se zabývaly několik let.

Obě osoby jsou v současné době ve vazbě. Za spáchání tohoto trestného činu hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na 10 let.


kpt. Ing. Martina Kaňková
Sekce pátrání - Generální ředitelství cel
mobil: +420 724 431 127
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky