CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 12.10.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci zajistili padělky na tržnici Sapa

Více než tři tisíce kusů padělaného textilního zboží, kožené galanterie, brýlí, parfémů a obuvi, zajistili pražští celníci v úterý 26. září, během kontrolní akce v tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. Falzifikáty byly označeny logy renomovaných světových módních výrobců, např. Adidas, Nike, Michael Kors, Puma, Gucci, Dior, Dolce Gabbana, Chanel a další. V případě, že by se toto padělané zboží podařilo prodat, škoda majitelům ochranných známek by byla více než 10 milionů korun.

Celníci si ke své kontrole vytipovali prodejní prostory v zadní části tržnice. Asijský prodavač se ihned po zahájení kontroly dal na útěk, celníci ho však dostihli a vzhledem k tomu, že kladl odpor i nadále, museli celníci použít donucovací prostředek, byly mu přiloženy pouta.

Trhovci v posledních letech nenabízí padělané zboží k prodeji na pultech svých stánků, mají ho ukryté v tzv. tajných skrýších, např. ve vedlejší místnosti, za dvojitou stěnou, za zrcadlem nebo jakousi fiktivní zástěnou. Vytipovávají si své potencionální zákazníky, osloví je s nabídkou ke koupi „zaručeně značkového zboží" a odvedou je do své skrýše. Mnohdy se tam s nimi i zavřou a nabízí své zboží.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky