CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 05.02.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Cigarety místo polstrování

Více než 50 000 cigaret v hodnotě přibližně 200 000 korun našli celníci ukryté v konstrukčních dutinách bulharského dodávkového vozu.

Poslední lednový den kontrolovala hlídka jihomoravských celníků vozidla na dálnici D2. Ve spolupráci s kolegy obsluhujícími mobilní velkokapacitní rentgen pak vybrané vozy podrobili důkladnému skenování.

Krátce po poledni byl ke kontrole vytipován vůz Mercedes Sprinter s bulharskou státní poznávací značkou. V úseku dálnice mezi Podivínem a Hustopečemi ho hlídka nejprve světelnou signalizací upozornila a pak ho doprovodila z dálnice na parkoviště.

Na místě celníci zjistili, že ve vozidle kromě řidiče cestuje dalších sedm osob rumunské státní příslušnosti. Z databáze nedoplatků navíc vyplynulo, že řidič celní správě dluží 2 000 korun, které na místě uhradil. Po kontrole dokladů a zavazadel celníci vůz prověřili pomocí mobilního rentgenu. Snímky ukázaly nezvyklou výplň konstrukčních dutin střechy i boků vozu. Jednalo se o cigarety.

Vozidlo bylo i s cestujícími převezeno do kontrolní haly a podrobeno důkladné  prohlídce. Celníci uvnitř našli celkem 250 kartonů a devět krabiček cigaret ROTHMANS DEMI s ukrajinskou tabákovou nálepkou. K cigaretám se nikdo z cestujících nepřihlásil. Únik na cle a daních byl předběžně vyčíslen na 170 000 korun.

Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby si případ k dalšímu prověření převzali kolegové z odboru pátrání Generálního ředitelství cel.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky