CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 14.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Pardubičtí celníci uzavřeli bar kvůli chybám v evidenci tržeb a zajistili dva výherní automaty

Celníci prověřovali dodržování zákona o hazardních hrách v jednom podniku na Svitavsku. Na místě zjistili, že v prostoru herny se nachází dva nepovolené výherní automaty. Obě zařízení zadrželi a odvezli do skladu celní správy.

Za závažné porušení zákona o hazardních hrách hrozí dotčenému podnikateli pokuta až 50 milionů korun.

Následující den v předem vytipovaném baru na Pardubicku přišli na obcházení zákona o evidenci tržeb. Nejprve zjistili, že obsluha vystavovala účtenky za platby v hotovosti sporadicky. Celníci ji dostali až po tom, co prokázali svou příslušnost. Porovnáním údajů v účtence a v systému poté odhalili, že odsud odesílali data o tržbách finanční správě s identifikačními údaji jiné firmy, než která bar provozovala. Majitel totiž nepožádal o takzvané autentizační údaje, které slouží k přístupu do  elektronického systému finanční správy.

Kvůli závažnému maření evidence tržeb celní kontroloři nařídili týž den uzavření provozovny. Opaření k nápravě zruší, až pomine důvod, pro který bylo nařízeno.

Ušlý zisk s největší pravděpodobností nebude jediným postihem za jednání proti zákonu, pokuta může dosáhnout částky až 500 tisíc korun.

Za dobu fungování evidence tržeb jde o čtvrtý případ uzavření provozovny pardubickými celníky. V rámci kontrol hazardních her zadrželi celkem čtyři herní zařízení.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky