CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 27.05.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

Akce celníků přinesla záchyt velikého množství alkoholu

V síti celníků skončilo v průběhu jediného týdne několik zajímavých případů. Celníci svoje kontroly zaměřili na místa, kde měli podezření z nelegální přepravy, skladování a distribuce zboží podléhajícího spotřební dani.

    Největší „rybu“ se podařilo celníkům chytit v obci nedaleko Frýdku-Místku. Manželský pár skladoval v prostorách prodejny potravin a smíšeného zboží a v dalších přilehlých prostorách alkohol ve spotřebitelském balení označený i neoznačený kontrolní páskou, alkohol v kanystrech, sudech, barelech a ve dvou  nádržích o objemu tisíc litrů. Při konečném spočítání zajistili celníci 6210 litrů, předběžný únik na spotřební dani dosahuje bezmála 945 tisíc korun.

    Další stovky litrů alkoholu i větší množství tabákových výrobků bez příslušného označení a zdanění odhalili celníci v Českém Těšíně i Karviné. Neoznačené zboží je vždy znakem toho, že takto vyrobený alkohol nabízený ke konzumaci a spotřebě může spotřebiteli způsobit vážná zdravotní rizika. K výrobě se vesměs používají suroviny, které nejsou k výrobě alkoholických nápojů běžně používány a neodpovídají potravinářským normám. Stejně tak se zhotovují a nabízejí k prodeji cigaretové výrobky.

    V Moravskoslezském kraji se jedná o největší záchyt alkoholu na jednom místě v tomto roce. 

 


por.Karel Moškoř 
Tiskový mluvčí CŘ Ostrava  tel: 596 270 307
mobil: 602 507 852  fax: 596 270 399  email: k.moskor@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky