CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.09.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Maso a kachní vejce neznámého původu

Potraviny neznámého původu zjistili při včerejší kontrole prodejny v areálu tržnice Dragoun chebští celníci. Bez jakéhokoliv označení zde byly nabízeny k prodeji kachní vejce a dále mražené i čerstvé maso, ke kterému prodejce nebyl schopen předložit doklady prokazující původ zboží. 
 Inspektorka Krajské veterinární správy pro Karlovarský kraj, která na základě oznámení celní správy provedla v provozovně kontrolu, rozhodla o neprodleném vyřazení 16 kg masa neznámého původu a 19 kusů zapáchajících kachních vajec z prodeje a zničení zboží na náklady provozovatele.
 Uvádění potravin neznámého původu a zdravotně závadného zboží do oběhu je porušením veterinárních předpisů. (více informací – Krajská veterinární správa pro Karlovarský kraj)
 Prodej potravin neznámého původu v areálu tržnice Dragoun zjistil Celní úřad Cheb v součinnosti s krajskou veterinární správou již opakovaně. V březnu letošního roku uskutečnili součinnostní akci zaměřenou na provozovny, které uvádí do oběhu zboží podléhající veterinárnímu dozoru. Při kontrolní akci bylo zjištěno 76 kg masa, ke kterému kontrolované osoby nebyly schopny doložit, jaký je jeho původ.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky