CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 07.05.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci objevili rum, vodku a padělky

Celkem 143 lahví lihovin a padělky textilu nalezli koncem pracovního týdne celníci na Varnsdorfsku. V rámci kontrolní akce, která byla zaměřena na prodej vybraných výrobků a zboží uniklé celnímu dohledu, prováděla mobilní skupina příslušníků celní správy kontrolu prodejen v obci Dolní Podluží.

Při kontrole volně přístupných skladových prostor za prodejnou Minimarket Mýto nalezli celníci téměř 80 litrů alkoholu. Jednalo se převážně o láhve s etiketami RUM a VODKA. Dále ve skladu objevili celníci zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. Trička, mikiny a boty se neoprávněně honosily nápisy a značkami Fishbone a Buffalo.

Hodnotu zajištěných padělků textilního zboží vyčíslili přivolaní pracovníci ČOI na 113 450 korun. Lihoviny v hodnotě bezmála 18 tisíc korun celníci zajistili a převezli do celního skladu.

Neméně úspěšní byli ve stejný den celníci na Děčínsku a Teplicku. Při kontrole stánkového prodeje v obci Hřensko zajistili pirátské nahrávky v hodnotě 350 tisíc. Příslušníci celní správy zde zkontrolovali celkem pětadvacet stánků. Ve dvou z nich nalezli 384 kusů CD nosičů a 192 kusů DVD nosičů.

Před týdnem zde celníci zanechávali po sobě dvojjazyčné letáky, ze kterých se mohli prodejci dozvědět, co nelze na tržištích a tržnicích prodávat.

Dílčí úspěch zaznamenali celníci i při kontrolní součinnostní akci na tržnici Lesní brána v obci Dubí. Ve spolupráci s inspektory ČOI zde zkontrolovali třináct stánků, v nichž odhalili celkem 223 kusů padělků textilních výrobků, obuvi a brýlí. Celková hodnota zajištěného zboží dosáhla 321.130 korun.

 


Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí   tel.: 475667216  fax: 475667310  mobil: 731 421 645  e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky