CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Cizinci vezli padělky textilu a obuvi


     Dne 17. května 2007 odhalili ve večerních hodinách celníci ve spolupráci s příslušníky referátu cizinecké a pohraniční policie dodávkové vozidlo zn. VW Transporter převážející větší množství plagiátů textilních výrobků.

     V blízkosti hraničního přechodu Hrádek nad Nisou kontrolovala hlídka vozidlo, jehož osádku tvořily čtyři osoby bulharské národnosti. Kontrolou vozidla bylo zjištěno, že je v něm přepravováno textilní zboží a obuv opatřené značkami Adidas, Puma, Lacoste.  Jednalo se o 90 kusů triček a 72 párů sportovní obuvi. Celníci pojali podezření, že se jedná o zboží neoprávněně označené ochrannými známkami. Předběžně vyčíslená  škoda způsobená majitelům ochranných známek  byla vyčíslena na bezmála 200 tisíc korun.

     Celníkům se podařilo zjistit, že zboží bylo zakoupeno na vietnamské tržnici v Praze a mělo být určeno k dalšímu prodeji na různých místech v Polsku. Padělky byly zajištěny a uskladněny v celním skladu. Po obdržení posudků od zástupců majitelů ochranných známek bude rozhodnuto o dalším postupu.

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky