CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.06.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Při akci zaměřené na odhalení nelegálně žijících cizinců v ČR zajištěny padělky

 
     Druhým dnem včera pokračovala v součinnosti s příslušníky celní správy celorepubliková kontrolní akce cizinecké policie zaměřená na odhalení cizinců pobývajících v České republice nelegálně. Kontrolám se nevyhnuly ani tržnice.
 
     Krátce před polednem zahájili příslušníci ozbrojených složek kontrolní činnost na jedné takové v obci Vejprty na Chomutovsku. Zatímco se příslušníci cizinecké policie po příjezdu zaměřili na pobíhající osoby, pozornost celníků na sebe upoutalo zaparkované dodávkové vozidlo zn. MERCEDES SPRINTER (RZ Karlovarského kraje), do něhož se snažila žena ukrýt vystavené zboží. Po provedené vnitřní kontrole bylo zjištěno, že se ve vozidle nachází 460 kusů padělků batohů neoprávněně označených ochrannými známkami JACK WOLFSKIN, PLAYBOY a EASTPACK v přibližné hodnotě 325 tisíc korun. Zadržená sedmatřicetiletá majitelka vozidla a zboží nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu, za což jí hrozí odnětí svobody až na dva roky.

     Úspěšní byli severočeští celníci i o den dříve, kdy ve spolupráci s cizineckou policií navštívili tržnici v obci Hřensko na Děčínsku. Zde zajistili celkem 519 kusů plagiátů textilních výrobků (především trika, košile, kraťasy, spodní prádlo, čepice) různých ochranných známek a 4.950 kusů cigaret, které nebyly opatřeny tabákovými nálepkami, v úhrnné hodnotě bezmála 500 tisíc korun. 


 

     
 

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky