CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.03.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci začali otevírat v Dubí prodejní stánky


    Včera  začali celníci za pomoci zámečnické firmy a se souhlasem státního zástupce otevírat uzavřené prodejní stánky na tržnici KLID II v Dubí na Teplicku.

     Tržnice KLID II je pod nepřetržitým celním dohledem od 8. března a podezření, že se v uzavřených  stáncích nachází nelegální zboží, se skutečně potvrdilo. Celníci důkladně zkontrolovali všech třicet stánků. Kromě 36 800 ks neznačených cigaret různých značek, jejichž prodejem by stát přišel na daních o bezmála 120 tisíc korun, v nich celníci zajistili i téměř 4 600 kusů plagiátů. Jednalo se zejména o textilní výrobky, obuv, koženou galanterii, porušující práva k ochranným známkám světových výrobců a pirátské nahrávky s hudební a filmovou produkcí. Hodnota zajištěného zboží činí bezmála 12 milionů korun. Trestní prověřování i nadále pokračuje s cílem ustanovit pachatele trestné činnosti.

     Celníci v nepřetržitém celním dohledu pokračují i nadále, dokud se nepodaří dosáhnout požadovaného stavu a dodržování právních předpisů při prodeji zboží (tzn., že nabídka trhovců bude zahrnovat pouze legální zboží a prodejní stánky budou řádně označeny stanovenými identifikačními údaji. V současné době zůstává pod stálým dozorem celníků na severu Čech i tržnice zvaná Rašelina v katastru obce Hora sv. Šebestiána na Chomutovsku.

 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky