CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci se zaměřili na večerky

 
1) Ve středu proběhla na Chomutovsku preventivní součinnostní plošná kontrolní akce zaměřená na značení tabákových výrobků, lihovin, pátrání po zboží uniklé celnímu dohledu a v rámci integrace rovněž na kontroly pobytu a zaměstnávání cizinců a kontroly na ochranu spotřebitele.

Preventivní kontroly se zúčastnili severočeští celníci, příslušníci cizinecké policie a pracovníci České obchodní inspekce, kteří v Jirkově na Chomutovsku zkontrolovali během tří hodin celkem 39 provozoven, zejména večerek.

Kontroloři neskrývali překvapení, neboť kromě tří tzv. kamenných prodejen, neshledali v ostatních provozovnách vážnější nedostatky.  V jedné z večerek celníci odhalili 560 kusů cigaret zn. Jin Ling, které byly opatřeny ruskými kolky. Dále pak 0,7 kg tabákových směsí bez označení tabákovými nálepkami, jež byly před zraky celníků ukryty v mikrovlnné troubě. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála tři tisíce korun. V ostatních dvou prodejnách uložili pracovníci ČOI blokové pokuty ve výši 2.000 korun za přestupky z oblasti ochrany spotřebitele.

„Severočeští“ celníci budou i nadále v těchto kontrolách pokračovat s cílem omezit resp. zamezit obchodu s nelegálními tabákovými výrobky či lihovinami a chránit tak spotřebitele.

2) O den později při běžné silniční kontrole zastavili celníci na kontrolním stanovišti v ulici kpt. Jaroše v Mostě dodávkové vozidlo VW Transporter, bílé barvy s registrační značkou Ústeckého kraje. Celníci ve vozidle odhalili celkem 106 tisíc kusů cigaret, z nichž 50 tisíc kusů cigaret zn. Respekt postrádalo tabákové nálepky. Dalších 56 tisíc kusů cigaret zn. Bel sice tabákové nálepky mělo, ale neplatné na území ČR. Stát by jejich prodejem přišel na daních o téměř 350 tisíc korun.
Celníci tabákové výrobky zajistili a převezli do celního skladu. Pětadvacetiletý řidič čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 216
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky