CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 09.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Víkendová kontrola tržnic

Nezdaněné tabákové výrobky, jejichž prodejem by stát přišel na daních o téměř 350 tisíc korun a bezmála čtyři sta kusů plagiátů a pirátských nahrávek, jejichž hodnota v prodejních cenách originálů přesahuje milion korun. To je výsledek víkendové kontrolní akce celníků na severu Čech.

Při kontrole prodejních míst ve Středisku rekreace a sportu v obci Brandov na Mostecku označil služební pes vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků dveře s nápisem rozvodna elektrické energie. Celníci za dveřmi nalezli 5,9 kilogramů tabáku a 48.940 kusů cigaret různých značek, postrádajících platné tabákové nálepky. Stát by jejich prodejem přišel na daních o téměř 102 tisíc korun. Kromě nezdaněných tabákových výrobků se v místnosti nacházelo 333 kusů nosičů s hudební a filmovou produkcí, 52 kusů textilních výrobků a hodinek, porušujících některá práva majitelů ochranných známek a autorská práva.

Na tržnici s místním názvem Rašelina nedaleko obce Hora sv. Šebestiána provedla hlídka kontrolu prodejního stánku označeného TONY KAUF. I zde celníci nasadili služebního psa. Ten jevil zvýšený zájem o hromadu pneumatik, nacházející se v příručním skladu stánku. Po důkladném ohledání místa celníci nad pneumatikami objevili skrytý vstup do prostoru nad stropem. Ve skrýši bylo nalezeno 358 kartonů (74.240 kusů) cigaret různých značek s ukrajinskými, ruskými, polskými a moldavskými tabákovými nálepkami. Stát by jejich prodejem přišel na daních o více než 230 tisíc korun.

V letošním roce se jedná o další z mnoha případů odhalení nelegálního prodeje a skladování vybraných výrobků. „Severočeští“ celníci budou i nadále v těchto kontrolách pokračovat s cílem omezit resp. zamezit obchodu s nelegálními tabákovými výrobky či lihovinami. 

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 216
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky