CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 21.02.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci rozdávají asijským prodejcům letáky

Téměř v každém druhém tzv. kamenném obchodě typu večerka, smíšené zboží apod. se severočeští celníci setkávají, při kontrolách zaměřených na značení tabákových výrobků či lihovin a na ochranu duševního vlastnictví či ochranu spotřebitele, s porušováním právních předpisů.
    
Vedle represe je součástí politiky celní správy i prevence, a tak celní správa připravila Informační leták, který prodejcům začali celníci v těchto dnech  při kontrolách provozoven a stánkového prodeje rozdávat. 
    
Z letáku lze vyčíst nejen to, jak kontroloři prokazují svou příslušnost při zahájení kontroly nebo jaká mají oprávnění, ale i jakých nekalých obchodních praktik se někteří obchodníci dopouštějí a jaký trest jim za porušování pravidel hrozí.
    
Osvětovou prevencí směřující k předcházení páchání přestupků, správních deliktů či kriminality chtějí celníci pozitivně ovlivňovat právní vědomí asijských prodejců. 

Informační leták lze stáhnout v české či vietnamské verzi na:  http://www.celnisprava.cz/cz/crustinadlabem/aktuality/Stranky/letak-kontrola-stankoveho-prodeje.aspx

 

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky