CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2012
        • Rozhodnutí ministra financí umožní alespoň částečnou kompenzaci škod daňových subjektů vzniklých s omezením prodeje alkoholu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 11.10.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Rozhodnutí ministra financí umožní alespoň částečnou kompenzaci škod daňových subjektů vzniklých s omezením prodeje alkoholu

Ve Finančním zpravodaji ministerstva financí č. 6/2012 ze dne 10. 10. 2012 bylo publikováno rozhodnutí ministra financí. Poplatníkům, kteří jsou provozovateli potravinářských podniků podle zákona o potravinách a tabákových výrobcích, promíjí z důvodu mimořádných událostí a při splnění daných podmínek úhradu daní z příjmů včetně jejich příslušenství ve výši spotřební daně z lihu (popř. i DPH) uvedené v protokolu z místního šetření o ověření zdanění a asistované likvidaci lihu. Protokol vyhotoví orgány celní správy, které na likvidaci lihu budou dohlížet.

 

Poplatník, který bude chtít získat nárok na prominutí úhrady platebních povinností na daních z příjmů, musí podat podnět k ověření zdanění a asistované likvidaci lihu místně příslušnému celnímu úřadu do 15. prosince 2012 a splnit podmínky stanovené tímto rozhodnutím ministra financí.

 

Podrobnosti k ověření zdanění a asistenci při likvidaci lihu, včetně formuláře pro podání podnětu, jsou zveřejněny na internetových stránkách celní správy www.celnisprava.cz.


mjr. Mgr. Jiří Barták
vedoucí oddělení vztahů k veřejnosti a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel: +420 261 331 921
mobil: +420 725 370 040
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky