CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 03.11.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci odhalili nelegální přepravu milionů cigaret

Pražští celníci zajistili během dvou týdnů téměř tři miliony kusů pašovaných cigaret. Ty byly ve vozidlech a tajných skladech. Únik na spotřební dani by přesáhl šest a půl milionu korun. Cigarety i vozidla celníci zabavili.

 V úterý 21. října při kontrole mezinárodního linkového autobusu české imatrikulace, který přijel do Prahy z ukrajinského Ivano-Frankivsku, celníci objevili v tajných schránkách pod sedadlem řidiče, pod přístrojovou deskou a ve stěnách karosérie celkem 23.600 kusů cigaret značek NZ Black Super Slims, NZ Gold Super Slims, FEST s ukrajinskými tabákovými nálepkami. Škoda způsobená státu vzniklá únikem na spotřební dani je 53 tisíc korun. U tohoto autobusu se jedná o opakovanou nelegální přepravu, proto Celní úřad pro hlavní město Prahu rozhodl o zajištění dopravního prostředku. O jeho zabrání nebo propadnutí ve prospěch státu bude rozhodovat soud. http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-hlavni-mesto-prahu/tiskove-zpravy/2014/Stranky/prazsti-celnici-objevili-v-mezinarodnim-linkovem-autobusu-temer-40-tisic-kusu-pasovanych-cigaret.aspx

V pátek 24. října při kontrole osobního automobilu Mercedes Vito české imatrikulace našli celníci v zavazadlovém prostoru 300.000 kusů cigaret různých značek (např. Marlboro, LM, Classic), stejně jako v předešlém případě značených ukrajinskými tabákovými nálepkami. Během dalšího prověřování celníci vytipovali dva skladovací prostory ve středních Čechách, v nichž následně odhalili dalších 2.861.980 kusů pašovaných cigaret. Část už byla naložena v další dodávce a připravena k transportu. Obě vozidla byla zajištěna. Výše úniku na spotřební dani v tomto případě činí téměř šest a půl milionu korun.

Celníci oba případy pokusu o zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby dále prošetřují.

 


por. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky