CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 20.07.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Metropole má opět o dvě nelegální herny méně

Efektivní potírání nelegálního hazardu patří v současné době k jedné z hlavních priorit celní správy. Dozorovou činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách vykonává od 1. ledna letošního roku. O tom, že pražští celníci jsou v boji s nelegálním hazardem velice úspěšní, svědčí fakt, že od začátku působení tohoto zákona zlikvidovali na území hlavního města již 23 heren, zajistili 235 hracích automatů, šest rulet, deset stolů pro živé hry a více než dva miliony korun v hotovosti.

Minulý týden ve čtvrtek 13. července provedli pražští celníci kontrolu v herně v Praze 4 – Kamýku, jež se nacházela v areálu obchodního centra. Zde zjistili, že provozovatel nemá patřičné povolení k provozování hazardních her. Uvnitř provozovny zajistili šest kusů výherních hracích automatů a zařízení, které sloužilo k nelegálnímu hazardu (klíče, čipové karty).

Poslední razie celníků proběhla včera 19. července, kdy si ke své kontrole vytipovali hernu v Praze 3 – Žižkově. I zde byla herna bez řádného povolení od ministerstva financí, tudíž její činnost byla ukončena. Celníci odtud odvezli čtyři kusy hracích automatů, doklady související s provozováním hazardních her, klíče a finanční hotovost ve výši 10.700,- Kč.

Pražští celníci se velice často setkávají s případy, kdy provozovatelé heren a kasin se snaží obcházet zákon o hazardních hrách tím, že se herny tváří jako „dobročinný spolek", tedy, že případná prohra hráče slouží jako tzv. příspěvek spolku anebo jsou jako „hráčský klub", kde každý hráč má svou vlastní členskou legitimaci a je vlastně řádným členem hráčského klubu. Další takovou fintou bývá, že několik automatů je provozováno zcela legálně a další automaty, jímž chybí povolení, jsou ukryty třeba za plentou, zástěnou nebo tajnými dveřmi, kam může vstoupit jen prověřená osoba.

Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky