CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 17.08.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci hlásí další nelegální herna v metropoli zlikvidována

Ve středu 16. srpna v odpoledních hodinách vyrazili pražští celníci na kontrolu herny v Praze 4 – Modřanech. Uvnitř herny bylo 15 výherních hracích automatů, na které provozovatel neměl příslušné povolení od ministerstva financí. Veškeré automaty a další věci (klíče, čipové karty, žetony), které k provozování nelegálního hazardu sloužily, odvezli sebou. Na místě celníci zajistili i hotovost v celkové výši 30 tisíc korun.

Od začátku roku, kdy vstoupil v platnost nový zákon o hazardních hrách, jež má celní správa ve své kompetenci, zlikvidovali pražští celníci na území metropole již 27 nelegálních heren, zajistili více než 260 výherních hracích přístrojů, deset stolů pro živé hry, šest rulet a více než dva miliony korun v hotovosti.

Provozovatelé nelegálního hazardu jsou zřejmě nepoučitelní, ale podobné razie budou na území hlavního města intenzivně probíhat i nadále.  Za provozování hazardních her bez povolení jim však hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nelegálnímu hazardu slouží. Časté finty bývají, že se herna tváří jako dobročinný spolek, kde případná prohra je vlastně „příspěvek spolku" nebo jako hráčský klub, kde každý návštěvník má svoji vlastní členskou kartu. Nebo velice často bývá několik automatů umístěno hned u vstupu, ty jsou však zcela legální a za tzv. tajnými dveřmi nebo plentou kam může vstoupit jen prověřený hráč, jsou automaty bez řádné registrace.

Pražští celníci se i v jednom případě při kontrole setkali s tím, že v dubnu bylo z jedné herny v Praze 5 – Stodůlkách odvezeno 18 automatů a když se do té samé herny vrátili na začátku srpna, opět 11 automatů bez povolení.

 

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky