CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 21.07.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci provedli razii v tržnici Sapa

Ve středu 19. července provedli pražští celníci kontrolní akci v tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. Zajistili téměř devět tisíc kusů padělaného textilního zboží (mikiny, sportovní soupravy, košile, trička), obuvi, kožené galanterie (peněženky, kabelky, opasky), brýlí, parfémů a hodinek. Veškerý nabízený sortiment byl označen logy renomovaných světových výrobců, např. Adidas, Nike, Gucci, Puma, Rolex, Ray Bann, Armani, Louis Vuitton, Michael Kors a dalšími.

V případě, že by se tyto padělky dostaly do prodeje, škoda majitelům ochranných známek by byla téměř 14 milionů korun. O tom, že jsou pražští celníci v boji proti padělanému zboží úspěšní, svědčí fakt, že od začátku letošního roku provedli na tržnicích více než 30 kontrol a zajistili téměř 90 tisíc kusů nejrůznějších falzifikátů. V těchto případech by škoda majitelům ochranných známek byla více než 97 milionů korun.

Taktiky trhovců bývají, že falzifikáty nenabízí k prodeji přímo na pultě stánku, ale vytipovávají si své potencionální zákazníky, osloví je s nabídkou ke koupi „zaručeně značkového zboží" a odvedou je do své tajné skrýše. Ta bývá např. za dvojitou stěnou stánku, za plentou nebo za zrcadlem. 

 

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky