CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 26.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci vyhlásili boj nelegálnímu hazardu

Ve středu 24. května 2017 provedli pražští celníci kontrolu v herně v Praze 4 – Krči a opět zjistili, že provozovatel nemá patřičné povolení k provozování hazardních her.

Uvnitř provozovny celníci zajistili celkem 22 kusů výherních automatů, jednu elektromechanickou ruletu a jeden pokerový stůl, dále hotovost ve výši 10 tisíc korun a 150 EUR.

V mnoha případech se provozovatelé heren snaží obejít zákon o hazardních hrách tím, že se herna tváří buď jako dobročinný spolek, tedy že případná prohra hráče slouží jako „tzv. příspěvek spolku", nebo jako hráčský klub, kde hráči mají své vlastní členské legitimace a jsou řádnými členy hráčského klubu. Velice často se rovněž celníci setkávají s fintou, že několik automatů je provozováno legálně a další jsou skryty třeba za plentou nebo za tajnými dveřmi, kam ovšem nemá přístup každý.

Od začátku roku 2017, kdy celníci mají povinnost nelegální hazard kontrolovat, zlikvidovali již 20 heren, zajistili 218 hracích automatů, šest rulet, deset stolů pro živé hry a téměř dva miliony korun v hotovosti.

Potírání nelegálního hazardu patří k jedné z hlavních priorit celní správy, dozorovou činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách vykonává od 1. ledna tohoto roku.

Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo.

Podobné razie budou v metropoli probíhat i nadále.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky