CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 25.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci zajistili padělky v tržnici Sapa

V rozmezí dvou dnů (v pondělí 22. května a ve středu 24. května) provedli pražští celníci dvě kontrolní akce ve vietnamské tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši.

Obě kontroly celníků byly úspěšné a celníci zajistili více než čtyři tisíce kusů padělaného textilního zboží, kožené galanterie (opasky, peněženky, klíčenky), hraček, slunečních brýlí a sportovní obuvi.

Dvoučlenná hlídka celníků byla oslovena asijským trhovcem s nabídkou ke koupi zaručeně „značkového zboží". Asiat celníky odvedl ke kontejneru, zavřel za nimi dveře a zůstal stát venku. Uvnitř s celníky zůstala další prodavačka, která když se celníci prokázali služebním průkazem, zpanikařila a snažila se o útěk z místa kontroly.  Vzhledem k tomu, že kladla odpor, odmítala spolupracovat a fyzicky napadala celníky, byli celníci nucení použít donucovací prostředky.

S taktikou trhovců, kdy si předem vytipovávají své potencionální zákazníky, následně je osloví a odvedou je do tajných prostor, které bývají mnohdy např. za plentou nebo falešnými dvojitými dveřmi, se celníci setkávají poměrně často.

V případě, že by se padělané zboží podařilo trhovcům prodat, škoda majitelům ochranných známek by byla více než 14 milionů korun.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky