CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 04.05.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Kontrolní akce pražských celníků s názvem TRŽNICE

Ve čtvrtek 3. května provedli pražští celníci v odpoledních hodinách kontrolní akci na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši, jež byla zaměřena na dodržování zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb. Celníci na základě předchozího monitoringu tržnice byli rozděleni do sedmi skupin tak, aby mohli vytipované objekty řádně zkontrolovat. Do celé akce bylo nasazeno 22 celníků a sedm služebních motorových vozidel.

Ten den celníci provedli celkem 15 kontrol, během kterých zjistili v šesti případech porušení výše uvedeného zákona. Jednalo se o to, že trhovci řádně nevystavili účtenku kupujícímu, nebyla zaslána datová zpráva nebo na stáncích a provozovnách chybělo informační oznámení o EET. V některých případech neměli prodávající vůbec zažádáno o autentizační údaje. V jednom případě dokonce celníci přikročili i k úplnému uzavření provozovny. Od začátku působení zákona o evidenci tržeb, je to pro pražské celníky již pátá uzavřená provozovna.

Při nejrůznějších kontrolách na tržnicích se celníci rovněž zaměřují na to, zda se kontrolované osoby nenachází v systému celníci správy v evidenci dlužníků, buď za pokuty v dopravě, nebo za jiné další přestupky, které udělují jiné správní orgány. Například v rámci včerejší kontroly se podařilo celníkům vymoci dlužnou částku tisíc korun.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky