CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 12.11.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Zase hračky a zase na Sapě

Téměř dva tisíce kusů nejrůznějších plastových hraček pro děti (postavičky z kreslených pohádek), stavebnice, kartičky Fortnite a Pokémon zajistili pražští celníci v pondělí 11. listopadu na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. Hodnota zabavených falzifikátů, vyjádřená v ceně originálních výrobků by byla téměř jeden milion korun.

Zhruba před měsícem provedli pražští celníci na této tržnici velkou akci, kde na čtyřech kontrolních místech rovněž zajistili falzifikáty hraček pro děti. Trhovci jsou zřejmě nepoučitelní, jelikož při pondělní kontrole celníci zajistili padělky v jednom z prodejních míst, které kontrolovali při předchozí akci (https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-hlavni-mesto-prahu/tiskove-zpravy/2019/Stranky/tisice-padelanych-hracek-zadrzeli-prazsti-celnici.aspx).

Kromě porušení nedovolených napodobenin nejrůznějších známých značek, se u hraček ještě může jednat o jistá zdravotní rizika. Tyto hračky nejsou nikterak zdravotně ověřeny a rozhodně nemají žádné certifikáty o zdravotní nezávadnosti. A to by měli potencionální zákazníci, zvlášť v době, kdy se blíží vánoční svátky a chtějí potěšit své ratolesti, vzít na zřetel.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky