CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 27.02.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Jihočeští celníci opět zajišťovali padělky

     V minulých dnech provedli jihočeští celníci tři kontrolní akce týkajících se ochrany práv duševního vlastnictví a autorských práv. Výsledkem bylo zajištění většího množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv.
Výsledkem bylo zajištění většího množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku více jak dva miliony korun.

     V sobotu 23. února provedli jihočeští celníci kontrolní akci na tržnici Kravín v katastru obce Strážný. Výsledkem bylo zajištění většího množství padělků textilních výrobků, doplňků, hodinek a obuvi. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 1 260 504,- Kč. Celníci dále zajistili 996 kusů pirátských kopií CD a DVD nosičů. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla v tomto případě vyčíslena na částku 600 300,- Kč. Zboží bylo zajištěno v jednom ze stánků, od kterého, jak je to v těchto případech obvyklé, asijský trhovec před celníky utekl. V pondělí 25. února celníci zkontrolovali provozovnu firmy v Jindřichově Hradci. Zjistili, že se zde skladuje a nabízí zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví. Konkrétně se jednalo o parfémy, šampóny, pastelky, ovladače herní konzoly a deštníky. Celníci zajistili celkem 102 kusů padělků tohoto zboží. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 40 330,- Kč. V úterý 26. února zavítali celníci opět do Strážného na Prachaticku. Zastavili zde řidiče dodávkového vozidla. Provedli kontrolu nákladového prostoru, kde nalezli a zajistili větší množství padělků především textilních výrobků. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 264 000,- Kč.

     Od začátku roku 2013 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za téměř 6 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, doplňky a CD a DVD nosiče.   


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky