CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 01.11.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

"Ježíšek padělky nadělovat nebude!" vzkazují jihočeští celníci

Přes tisíc kusů převážně textilního a galanterního zboží neoprávněně označeného ochrannou známkou zajistili minulý týden celníci na jihu Čech.
Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj se dlouhodobě zapojují do boje proti padělání a pirátství, přičemž využívají svých pravomocí vycházejících z národní i evropské legislativy. Celní orgány jsou oprávněny zasáhnout vůči zboží, které je podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví a umožnit držitelům dotčených práv jejich ochranu. V době nadcházejících předvánočních nákupů reagují na riziko intenzivnější nabídky padělků zvýšeným počtem kontrol.
V minulém týdnu realizovali pracovníci odboru Dohledu z Celního úřadu pro Jihočeský kraj kontrolní akci v obci Strážný. Zde nalezli a následně z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce zajistili 1 074 kusů textilu, 21 kusů galanterního zboží a 29 kusů elektroniky. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou přesahující tři miliony korun. Zajištěné zboží prodejci nabízeli pod značkami Puma, Levis, Louis Vuitton,  Mammut a mnoha dalšími.
Zajištěné zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.
V témže týdnu se jihočeští celníci také podíleli na akci pracovníků České obchodní inspekce. Při ní byly na tržnici ve Vyšším Brodě zajištěny padělky v hodnotě přesahující šest milionů korun.
Od začátku roku 2017 jihočeští celníci zajistili padělky různých druhů zboží za více než 19 milionů korun.


por. Mgr. Emanuel BreichaTiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský krajtel: +420 386 714 233mobil: +420 727 810 954fax: +420 386 714 200e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky