CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 29.03.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Nebezpečný cizinec ukrývající drogy skončil v poutech

     Cizinec přicestoval do České republiky přes zákaz vstupu do schengenského prostoru. Navíc v rafinovaném úkrytu převážel metamfetamin.

     Dne 15. března příslušníci hlídky mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj na pozemní komunikaci v obci Kaplice vytipovali ke kontrole a následně zastavili vozidlo s cizí registrační značkou. Osádku vozidla tvořili dva muži a jedna žena. Příslušníci hlídky zahájili úkony zajišťující prověření řidiče vozidla i jeho spolucestujících v příslušných evidencích. Poté přistoupili ke kontrole vozidla. Té se účastnil také psovod se služebním psem vycvičeným k vyhledávání omamných a psychotropních látek. Aktivní značení služebního psa upozornilo celníky na prostor středového tunelu mezi řidičem a spolujezdcem. Po odstranění víčka zapalovače se ukázalo, že je pod ním ukrytý sáček s přibližně jedním gramem krystalické látky, která při následném testu reagovala jako metamfetamin. Výsledek prověření osádky vozidla ve společné evropské pátrací databázi navíc ukázal, že řidič vozidla je osobou, které je v důsledku její násilné trestné činnosti zakázán vstup do celého schengenského prostoru.

     S ohledem na všechny zjištěné skutečnosti příslušníci hlídky kontaktovali pracovníky odboru Pátrání GŘC a také místně příslušného odboru cizinecké policie. Nežádoucí návštěvník převážející drogy skončil v poutech. ​


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky