CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21 České Budějovice

V Českých Budějovicích 06.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Díky jihočeským celníkům je na silnicích bezpečněji

I celníci při výkonu kontrolních činností pomáhají při prevenci na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V posledních sedmi dnech dokonce odhalili dva řidiče, kteří usedli za volant vozidla, ač měli soudem či správním orgánem vysloven zákaz řízení. V jednom z případů byl řidič navíc ovlivněn omamnou a psychotropní látkou.

První případ se odehrál na Písecku, kde hlídka jihočeských celníků kontrolovala osobní vozidlo tov. zn. Audi. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že mladý řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Následně na místo přivolaná hlídka Policie České republiky provedla u muže dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Provedeným testem na přítomnost omamných a psychotropních látek však u řidiče byla zjištěna přítomnost amfetaminu či metamfetaminu.

Zároveň byly provedenou lustrací zjištěny neuhrazené pokuty za dopravní přestupky, a to jak u řidiče, tak u provozovatele vozidla. Z důvodu neuhrazení těchto pokut na místě bylo využito pravomoci odebrat v takovém případě registrační značky a vozidlu byly hlídkou odebrány tabulky s registrační značkou.

Druhý případ se odehrál na Českobudějovicku. Zde pro změnu hlídka jihočeských celníků zjistila, že dodávkové vozidlo tov. zn. Peugeot, jedoucí po zpoplatněném úseku dálnice D3, nemá uhrazeno časový poplatek. Řidič hlídce předložil pouze občanský průkaz, technický průkaz a doklad o pojištění vozidla, avšak řidičský průkaz nepředložil. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Na místo byla rovněž přivolána hlídka Policie České republiky.

Oba případy jsou nyní v kompetenci Policie České republiky, která provádí další úkony ve věcech. 


por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 814
e-mail: r.kreda@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky