CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21 České Budějovice

V Českých Budějovicích 11.04.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Jihočeští celníci odhalili prodej neznačených cigaret na internetu

Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj počátkem dubna zajistili celkem 23 kartonů, tedy celkem 4 600 kusů cigaret, které žena na Jindřichohradecku nabízela k prodeji prostřednictvím webové inzerce Bazoš.cz. Jednalo se o 18 kartonů cigaret značky Camel Yellow a 5 kartonů cigaret značky Winston Blue, které nebyly opatřeny českou tabákovou nálepkou. Veškeré cigarety byly sice opatřeny belgickou tabákovou nálepkou s nápisem Duty Free, avšak podle zákona o spotřebních daních se na území České republiky na takové zboží pohlíží jako na neznačené tabákové výrobky.

Dotyčná žena nejen, že bude muset uhradit vyměřenou spotřební daň v předpokládané výši bezmála 15 000 korun, ale případ bude následně řešit Právní oddělení Celního úřadu pro Jihočeský kraj, přičemž ženě za přestupek proti nakládání s tabákovými výrobky hrozí podle zákona o spotřebních daních pokuta až do výše 1 000 000 korun.

Pracovníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Jihočeský kraj tak opět dokázali, že se umí velmi dobře pohybovat i v prostředí internetu. Nejedná se o první případ, kdy jihočeští celníci odhalili takový prodej neznačených cigaret, na svém kontě mají též úspěch v podobě odhalení online prodeje padělků zboží. 


por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 814
e-mail: r.kreda@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky