CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21 České Budějovice

V Českých Budějovicích 21.03.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Služební pes Button označil drogy ukryté ve vozidle

Další úspěšný záchyt si na své konto mohou připsat pracovníci oddělení Mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj. V březnu při běžné kontrolní činnosti zaměřené na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si na dálnici D3 ve směru na České Budějovice vytipovali osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia s českou imatrikulací. Osádku tvořili tři muži a jedna žena.

Příslušníci kromě kontroly dokladů provedli za pomoci služebního psa Buttona kontrolu interiéru vozidla a zavazadel. Pes Button označil mezi sedadlem spolujezdce a pravými předními dveřmi černou tašku, ve které se nacházelo 20 g pervitinu. Tím však jeho úspěšné značení neskončilo. Intenzivně se zajímal zejména o okolí ruční brzdy a místo značil. Prostor plastového úkrytu pod ruční brzdou skrýval plastový sáček s 800 g efedrinu. Button tak opět prokázal své schopnosti, avšak pro osádku vozidla další jízda skončila. Příslušníci hlídky pro věcnou nepříslušnost věc předali na místě přizvaným pracovníkům Služby kriminální policie a vyšetřování České Budějovice.

Kromě nalezených drog pracovníci celního úřadu u dvou osob zjistili nedoplatky na již pravomocně splatných pokutách ve výši 1 000 Kč a 500 Kč, obě osoby tyto nedoplatky na místě uhradily. 


por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 814
e-mail: r.kreda@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky