CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 19.06.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Zloději rychlých strojů se pokusili uplatit celníky

Tři silniční motocykly a čtyřicet litrů nafty se pokusili za úplatek převézt dva cizinci. Nedaleko Brna je zastavili jihomoravští celníci.

Ve středu dopoledne mobilní hlídka celníků kontrolovala vozidla na rychlostní komunikaci R 52. Při průjezdu jedním z odstavných parkovišť ve směru na Brno si všimla dvou mužů, kteří si předávali kanystry a přenášeli je z jednoho vozu do druhého. Jednalo se o jeden osobní a jeden dodávkový vůz s běloruskými registračními značkami.

Celníci nejprve od mužů zjistili, že se mělo jednat o naftu z Rakouska, a pak je vyzvali k předložení dokladu o nákupu. Cizinci nebyli schopni žádný doklad předložit. Následně proto celníci důkladně zkontrolovali obě vozidla. V přepravním prostoru dodávky našli tři napohled téměř zánovní silniční motocykly, které měly být údajně zakoupeny v bazaru v Itálii. Ani k těm však cizinci nepředložili žádný doklad.

Při prověřování VIN kódů strojů se jeden z cizinců pokusil uplatit člena hlídky částkou 500 Euro. Následně to samé zopakoval i u druhého člena hlídky. Celníci situaci ohlásili nadřízeným a přivolali Policii ČR, která případ převzala. Potvrdila také, že motocykly byly před několika dny odcizeny ve Vídni.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky