CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 20.11.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Autobus plný vůní

Dva nelegální překupníky, více než čtyři kilogramy neoznačeného tabáku, 304 400 kusů neznačených cigaret a 188 kusů pravděpodobně padělků světoznámých parfémů zajistili v předvečer uplynulého víkendu jihomoravští celníci. Únik na spotřební dani by přesáhl milión korun.

V souvislosti se zvýšenou kontrolní činností na pozemních komunikacích v blízkosti hraničních přechodů se hlídky celníků se zaměřují především na nelegální převoz zboží zatíženého spotřební daní, drog či zbraní.

V pátek odpoledne jedna z hlídek kontrolovala vozidla na silnici R 52. Na parkovišti nedaleko hraničního přechodu v Mikulově si všimla zaparkovaného autobusu s polskou státní poznávací značkou.

Hlídka se rozhodla autobus zkontrolovat. V několika zavazadlech celníci našli velké množství neznačených cigaret různých značek, ke kterým se přihlásila Polka a Rus. Dále celníci našli balík s parfémy a balík s potravinami, mezi kterými byly igelitové sáčky s tabákem. Dle výpovědi řidiče balíky nepatřily nikomu z cestujících, jednalo se o zásilky.

Vzhledem k podezření ze spáchání trestných činů byl přivolán policejní orgán celní správy. Ten podezřelé zboží zajistil, případ zdokumentoval a vyslechl několik osob. Mladá Polka a Rus byli zadrženi a později umístěni do cely předběžného zadržení.

Případ celníci předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu „Porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží". Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až tři roky


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky