CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži 24.08.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Celníci ve Žďáře zavřeli dvě nelegální herny

​Efektivní potírání nelegálního hazardu patří v současnosti k hlavním prioritám celní správy a podnikavci, kteří se snaží obcházet zákony a provozují hazardní hry bez povolení, se vyskytují také na Vysočině.

Ve čtvrtek 23. srpna proto mobilní pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina vyrazili na kontrolní akci do dvou známých barů ve Žďáře nad Sázavou, kde odhalili a následně zajistili 18 výherních hracích přístrojů. Oba podniky mají shodného provozovatele a v obou se v oddělené části provozovny pod hlavičkou spolku se sídlem v Praze dlouhodobě provozovala hazardní hra na devíti výherních automatech. A to přes jejich zákaz obecně závaznou vyhláškou Městského úřadu.

Během srpna bylo také zajištěno šest takzvaných kvízomatů v nedaleké Bystřici nad Perštejnem.  Tato technická herní zařízení se od klasických herních automatů liší tím, že hráčům pokládají snadné vědomostní otázky. A po jejich zodpovězení se chovají jako standardní výherní hrací přístroje.

Provozovatelům nelegálního hazardu podle zákona o hazardních hrách vedle propadnutí zadržených přístrojů hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun. Podobné kontrolní akce budou na Vysočině probíhat i nadále.

 


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 427
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky