CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 12.10.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Další kvízomaty odvezli celníci z centra Jihlavy

​Ve městech, kde je hazard zakázán obecně závaznou vyhláškou radnice, se provozovatelé výherních hracích přístrojů snaží dál fungovat prostřednictvím tzv. kvízomatů. Ty sice mají ve svém herním spektru začleněn vědomostní prvek, ale místo odpovědi na kvízové otázky stačí hráči jen držet tlačítko Start. Celní správa proto kvízomaty považuje za hazardní hru naplňující definici zákona o hazardních hrách a intenzivně se snaží tento nelegální hazard potírat.

V tomto týdnu odvezli pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina 18 kvízomatů typu Hollywood Popcorn, Diamond Horse Logic a Jewel ze dvou heren v centru Jihlavy, provozovaných vietnamskými podnikateli.

Zarážející je skutečnost, že se jednalo o kontrolované subjekty, u nichž podezření z porušení zákona o hazardních hrách již bylo zjištěno v měsíci březnu. K ponaučení, nápravě a dodržování zákona to však u nich nevedlo.

Provozovatelům hrozí za zjištěná porušení zákona o hazardních hrách pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého herního zařízení, jenž k provozování nelegální hry sloužilo.

Během září byla tato technická herní zařízení zajištěna rovněž ve Velkém Meziříčí, Pelhřimově, Moravských Budějovicích a Žďáru nad Sázavou. Od začátku roku 2018 bylo v rámci Celního úřadu pro Kraj Vysočina zadrženo 122 nelegálních hracích přístrojů. A celní správa bude v boji s nelegálním hazardem důsledně pokračovat.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky