CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 08.04.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Padělky za 8 milionů korun

Záběr kontrol mobilních hlídek celníků je značně široký, aktuální výsledky práce Odboru dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina jsou toho důkazem.

Před týdnem se vysočinští celníci pochlubili zajištěním neznačeného alkoholu v třebíčském baru, tuto středu jsme informovali veřejnost o zadržení dvou tureckých migrantů v kamionu, či záchytu většího množství nezdaněných cigaret a alkoholu. Ve stejný den, 6. dubna, kontroloři ze Stříteže na dálnici D1 odhalili padělky luxusních módních značek, u nichž by souhrnná cena originálních výrobků činila téměř 8 milionů korun.

Jednalo se o padělky značek Louis Vuitton, Dior, Prada, Hugo Boss, Calvin Klein, Gant, Tommy Hilfiger a dalších, které v osobních vozidlech vezli rumunský řidič a Němec tureckého původu. Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu a následně bude zničeno pod celním dohledem.

Letos, až do středy 6. dubna, se celníkům na Vysočině podařilo vypátrat padělané zboží, jehož hodnota by v cenách originálních výrobků činila částku 600 tisíc korun a v loňském roce se jednalo o souhrnnou částku 4,7 milionu korun. Kromě textilu se jednalo např. o padělky mobilních telefonů, sluchátek, hraček, nebo pracích prostředků.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky