CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 22.03.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Autobus z Moldavska vezl do Londýna místo cestujících alkohol

Přes 600 litrů alkoholu zajistili celníci z Vysočiny při kontrole moldavského autobusu na dálnici D1.

Autobus s moldavskou registrační značkou a chladicím přívěsem, ale také bez cestujících a s upraveným vnitřním prostorem pro spaní si vytipovala hlídka celníků ke kontrole ve čtvrtek 21. března na dálnici D1 ve směru na Prahu. Vozidlo nasměrovala do nedalekého areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina ve Stříteži u Jihlavy, kde proběhla kontrola zaměřená na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu.

V chladicím přívěsu bylo nalezeno několik krabic s lihovinami ve spotřebitelském balení s moldavskou kontrolní páskou a také PET lahve a dva KEG sudy, naplněné vínem. Řidič hlídce sdělil, že přepravuje zboží z Moldavska do Londýna za účelem prodeje. V autobusu se nenacházeli žádní cestující, pouze další tři řidiči. V zadní části autobusu byl místo několika sedaček upraven prostor pro jejich spaní. V něm a rovněž pod sedačkami byly objeveny další krabice s lihovinami a šumivým vínem a také sedm kartonů cigaret.

Celkem v autobusu a chladicím přívěsu bylo nalezeno 236 kusů lihovin o celkovém objemu 134 litrů, 35 lahví šumivého vína v množství 26 l, 175 lahví a dva sudy o celkovém objemu 443 litrů a 1380 kusů moldavských cigaret.

Ke všem vybraným výrobkům se přihlásil kontrolovaný řidič moldavské příslušnosti, který nepředložil doklady k jejich přepravě. Pro nezákonný dovoz ze zemí mimo Evropskou unii byly lihoviny, víno a cigarety zajištěny a uskladněny ve skladu Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

 


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky