CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 09.09.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Nelegální palírnu a stovky litrů nezdaněného alkoholu zajistili celníci na Náchodsku

    Královéhradečtí celníci ve spolupráci s příslušníky Generální inspekce bezpečnostních sborů provedli v polovině minulého týdne kontrolní akci v jednom z rekreačních objektů na Náchodsku. Celníci v objektu a přilehlých prostorách zajistili destilační zařízení k nelegální výrobě lihovin a přes tisíc litrů  destilátů v různých spotřebitelských baleních a různé objemové koncentrace etanolu. Dále celníci objevili 15 150 litrů ovocného kvasu a suroviny po prvním vypálení (meziproduktu).  
 
     Při místním šetření a následně při domovní prohlídce se v kontrolovaném objektu nacházelo  celkem 1014 litrů neznačených a nezdaněných lihovin nesoucí názvy hruška, slivovice, vlašský ořech, višňovice aj., 14 350 litrů ovocného kvasu a 800 litrů suroviny po prvním vypálení. Při prohlídce bylo zajištěno také technologické zařízení, které umožňovalo nelegální výrobu lihovin. Ze zajištěných vybraných výrobků celníci odebrali vzorky, které poputují k rozboru do Celně technické laboratoře v Praze. Únik na spotřební dani byl předběžně vyčíslen na částku přesahující tři sta tisíc korun. Přesná výše spotřební daně bude známa až po provedení laboratorních rozborů.
          
    Případ celníci nadále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za který hrozí trest odnětí svobody v délce trvání šest měsíců až tři léta nebo zákaz činnosti.

 


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky