CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 18.09.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci zachytili další kontraband léků z Polska

Krátce po vstupu na naše území zastavila hlídka královéhradeckých celníků dynamickým způsobem, s použitím modrých majáků, osobní automobil, jehož osádka převážela dózy ukrývající léky zneužívané pro výrobu pervitinu.

Celkem 1900 tablet léku s obsahem pseudoefedrinu s názvem Galpseud zajistili v minulých dnech celníci dvojici překvapených Čechů v obci Bernartice na Trutnovsku. Při důkladné prohlídce vnitřních prostor modrého nissanu je našli v plátěné tašce s potiskem umístěné v kožené kabele na zadním sedadle. Dvaatřicetiletá žena a její o deset let mladší spolujezdec je převáželi z Polska do České republiky. Každá tableta obsahuje 60 mg pseudoefedrinu, látky, která je drogově závislými zneužívána k výrobě pervitinu.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí ženě, jež se doznala k vlastnictví léků, trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let nebo peněžitý trest.

 

Hradečtí celníci v minulém týdnu zmařili úmysly Čecha, který si vezl z Polska 3144 tablet léku Cirrus Duo a Sudafed.

https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2017/Stranky/celnici-lapili-paseraka-s-leky-na-vyrobu-pervitinu.aspx

 

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky