CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 20.08.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci na Královéhradecku zadrželi obuv

V minulých dnech zajistili královéhradečtí celníci v kamenném obchodě 157 párů sportovní obuvi.  Obchodní společnost z Vrchlabí, která obuv nabízela k prodeji, si vytipovali ke kontrole na základě vlastního monitoringu.

Důvodem pro zadržení bot vyrobených v Číně a zakoupených na pražské tržnici Sapa byl celkový design, jenž se velmi podobá ochranným známkám Asics a Salomon zapsaným v databázi Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví.

Jejich prodejem by majitelům ochranných známek vznikla celková škoda dosahující téměř půl milionu korun. 

Celníci obuv převezli do skladu celního úřadu. Majitelům ochranných známek běží desetidenní lhůta, ve které se rozhodne, zda budou bránit svá práva soudní cestou, případně zda využijí tzv. zjednodušeného postupu. V  druhé zmíněné variantě by zboží bylo zlikvidováno na náklady vlastníka ochranné známky, aniž by soud rozhodoval o tom, zda zadržené zboží práva duševního vlastnictví porušuje.

V Královéhradeckém kraji jsou případy odhalení většího množství padělků obuvi vzhledem k absenci rozsáhlého tržiště či kontejnerového překladiště výjimečné. Během letošního roku zajistili celníci v regionu pouze 260 kusů obuvi.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky