CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 07.12.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Zástupci společných center policejní a celní spolupráce z Polska jednali v Hradci Králové

Ředitel Celního úřadu pro Královéhradecký kraj plk. Leoš Bouda přivítal ve čtvrtek 6. prosince dvacetičlennou delegaci polských kolegů, zástupců kompetentních v zajišťování činností společných center policejní a celní spolupráce a spolupracujících útvarů na jejich hranici s Českou republikou, Německem, Ukrajinou a Běloruskem. Doprovázeli je příslušníci Policie České republiky a zástupci odboru dohledu a oddělení operačního centra Generálního ředitelství cel.

Takzvané komunikační body, na nichž se při pravidelném výkonu služby setkávají příslušníci policie, celní správy a hraniční stráže sousedních států, pomáhají prostřednictvím včasné operativní výměny informací oproštěné od zbytečného administrativního zdržení efektivně a úspěšně bojovat s daňovými delikty a trestnou činností. Před deseti lety byly zřízeny dva útvary tohoto typu také na česko-polské hranici, v Chotěbuzi a v našem regionu přímo na bývalém hraničním přechodu Náchod – Kudova Slone.

Zástupcům z polského Ministerstva financí a celně-daňových úřadů ve Vratislavi, Bialystoku, Zelené hoře, Katovicích, Přemyšli a Opolí hradečtí celníci představili techniku oddělení mobilního dohledu se zaměřením na nový monitorovací systém umístěný ve služebních automobilech a seznámili je se základními údaji o celním úřadu a s jeho vybranými výsledky.

Hlavním cílem společného jednání byla diskuse osobních zkušeností a nastavení nových způsobů přeshraniční výměny informací prostřednictvím komunikačních bodů a projednání návrhů změn v česko-polské dohodě o spolupráci v boji proti trestné činnosti při ochraně veřejného pořádku a o spolupráci v příhraničních oblastech.

Návštěva královéhradeckého celního úřadu proběhla v rámci čtyřdenní konference, jejíž hlavní jednání se koná v polském městě Kudova Zdroj ve dnech 4. až 7. prosince.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky