CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 14.05.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY A POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY - Vezl kokain a extázi

 

Bezmála 1400 tablet extáze a 80 gramů kokainu zajistili v minulých dnech na Jičínsku královéhradečtí celníci.

„Hlídka mobilního dohledu celníků prováděla běžnou kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zájmovém zboží, jakým je tabák a tabákové výrobky, líh a lihoviny, narkotika nebo prekurzory k jejich výrobě. Stylem jízdy na sebe upoutal jejich pozornost jednatřicetiletý Čech, který okolo nich projel v černém osobním automobilu BMW. S ohledem na získané zkušenosti pojali podezření, že vůz řídí pod vlivem návykové látky a mohl by případně převážet léky s obsahem pseudoefedrinu, v České republice často zneužívané k výrobě metamfetaminu, nebo drogy samotné. Po několikakilometrovém pronásledování jej dynamickým způsobem, za použití zvukového a světelného výstražného zařízení, zastavili a jejich podezření se záhy potvrdilo. Množství drog, které našli v zavazadlovém prostoru automobilu, je samotné překvapilo. Na dně cestovního kufru byl zajišťovacím páskem upevněný balíček ovinutý černým neprůhledným plastovým sáčkem a v něm 779 gramů extáze v tabletách světlehnědé barvy, dále pak 80 gramů bílého prášku, pozitivně reagujícího na kokain. Uzavíratelná přihrádka před řadící pákou v kabině vozidla ukrývala dalších 5 tablet extáze různých barev a tvarů.

Na černém trhu by bylo možné za narkotika utržit nejméně 370 000 korun.

Celníci na místě předali muže přivolaným jičínským policistům. " por. Ing. Jitka Fajstavrová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

 

„Policisté při samotném zadržení jednatřicetiletého muže zajistili i osobní automobil BMW. Následně provedenou prohlídkou vozidla nalezli v zavazadlovém prostoru v černém příručním kufru dva ukryté plastové sáčky obsahující tablety a bílý prášek. Provedená odborná kriminalistická analýza z odvětví chemie určila, že se jedná o 1393 kusů tablet extáze spolu se 79,9 gramy kokainu. Tyto omamné a psychotropní látky měl muž v květnu letošního roku v množství značného rozsahu neoprávněně dovézt ze zahraničí údajně za účelem vlastního užití.

Jičínští kriminalisté tak u muže zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let." nprap. Aleš Brendl, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje pro Územní odbor Jičín.

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
a
nprap. Aleš Brendl
Tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje
pro Územní odbor Jičín
tel.: +420 974 533 207
mobil: +420 702 020 491
e-mail: ales.brendl@pcr.cz
Skočit na začátek stránky