CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 30.11.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA POLICIE A CELNÍ SPRÁVY ČESKÉ REPUBLIKY - Vezla 100 000 kusů cigaret bez tabákových nálepek, byla odsouzena následující den po odhalení

 „V minulých dnech zastavila hlídka cizinecké policie hned za hraničním přechodem v Náchodě ke kontrole osobní vozidlo značky Mitsubishi Grandis, které přijíždělo z Polské republiky. Za volantem seděla žena cizí státní příslušnosti s přechodným pobytem v České republice. Během komunikace s policisty byla řidička nervózní a silně se jí třásly ruce. Policisté si všimli, že na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru má rozměrné krabice překryté černým igelitem a látkou. Ženu vyzvali, aby ukázala, co ve vozidle převáží. Jednalo se o tisíce kusů cigaret. Policisté vzápětí přivolali celníky, kteří si případ na místě převzali,“ uvádí por. Iva Kormošová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

 

Tisková mluvčí por. Ing. Jitka Fajstavrová k případu dodává: „Hlídka cizinecké policie kontaktovala královéhradecké celníky se žádostí o součinnost při kontrole vozidla Mitsubishi Grandis maďarské imatrikulace pro podezření z nelegální přepravy vybraných výrobků.

 

Šestatřicetiletá řidička maďarské státní příslušnosti převážela v prostoru za sedačkami řidiče a spolujezdce a v zavazadlovém prostoru celkem 500 kartonů cigaret značky Richmond King Size bez tabákových nálepek. Cigarety byly ukryté pod tmavou folií v krabicích, jiné byly volně ložené. Celníkům uvedla, že vozidlo předala v Polsku i s penězi neznámým osobám, které jí automobil vrátily zpět s již naloženými cigaretami. Celníci případ zadokumentovali, zajistili důkazní prostředky, provedli výslechy podezřelé a zprávu o výsledku jimi provedeného zkráceného přípravného řízení podali státnímu zástupci.

 

Hned následující den po odhalení jí byl Okresním soudem v Náchodě uložen ve zjednodušeném řízení před soudem za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží trest odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na zkušební dobu v délce tří let a propadnutí věci. Ženě vznikla zároveň povinnost vyměřit a uhradit spotřební daň ve výši 320 000 korun.“


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz

a

por. Iva Kormošová
Tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje
tel:+420974522205
e-mail: iva.kormosova@pcr.cz
Skočit na začátek stránky