CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 08.03.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Hradečtí celníci vybrali za čtyři dny na pokutách téměř čtvrt milionu korun

V rámci celostátní kontrolní akce s názvem „EDZ 2022“ zaměřené na kontrolu vozidel podléhajících časovému poplatku, vybrali královéhradečtí celníci ve čtyřech kontrolních dnech měsíce února na pokutách od řidičů téměř čtvrt milionu korun.

Celníci oddělení zpoplatněných komunikací a mobilního dohledu v rámci kontrolních akcí probíhajících v jejich regionu na dálnici D 11 odhalili 136 řidičů vozidel do 3,5 tuny, kteří zpoplatněný úsek využili bez toho, aniž by uhradili elektronickou dálniční známku.

K získání dat využívali zejména senzoriku na rozpoznávání tabulek registrační značky umístěnou na mýtných branách a informace vyhodnocovali na tabletech, jež jsou součástí mobilních sad pro kontrolu časového zpoplatnění. Připravené hlídky poté předem vytipované automobily naváděly na kontrolní stanoviště s důrazem na aktuální podmínky a zajištění maximální bezpečnosti pro účastníky silničního provozu.

Dalších téměř 22 tisíc korun celníci inkasovali od dvaatřiceti osob, které neuhradily uložené dopravní pokuty, a s nimiž srozumitelně komunikovali další postup, v případě, že tak neučiní. Pouze u jednoho z řidičů, jenž nedoplatek na místě neuhradil, využili svého nového oprávnění a zadrželi mu tabulky registrační značky, které si na Celním úřadu pro Královéhradecký kraj vyzvedl následně po provedené úhradě.

 

Tisková zpráva Generálního ředitelství cel:

Úspěšná celorepubliková kontrolní akce zaměřená na kontrolu elektronických dálničních známek | Celní správa ČR (celnisprava.cz)

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky