CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 21.02.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Přeprava marihuany

​     Téměř sedm kilogramů sušené marihuany, to je záchyt ostravských celníků.

     V závěru minulého týdne prováděla hlídka Mobilního dohledu Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj rutinní kontrolu se zaměřením na přepravu, skladování a prodej vybraných výrobků. Celníci při své kontrolní činnosti, kterou prováděli v obci Petrovice u Karviné – Závada, na parkovišti v blízkosti hraničního přechodu, sledovali dvě podezřelá vozidla a dvě osoby. Jednalo se o vozidlo Ford polské imatrikulace a Opel české imatrikulace. Po chvíli k těmto osobám přijelo vozidlo s polskou registrační značkou a řidič ze zavazadlového prostoru vytáhl černý kufr, který přemístil do vozidla Ford.
     Hlídka pojala podezření, že by zde mohlo docházet k nelegálnímu obchodování s neznačnými tabákovými výrobky, proto jela provést kontrolu vozidel. Jakmile osoby na parkovišti spatřily hlídku celní správy, snažily se rychle ujet.

    Polský řidič vozidla Ford byl dotázán, zda přepravuje nějaké vybrané výrobky (tabákové výrobky, alkohol…) nebo OPL (omamné a psychotropní látky). Odpověď zněla, „ne“. Celníci tedy přistoupili ke kontrole, kdy ze zavazadlového prostoru vytáhli černý kufr a plátěný vak. V nich se nacházela zelená rostlinná sušina s charakteristickým zápachem marihuany. Na místě byl proveden orientační test na OPL, který detekoval marihuanu. Jednalo se o téměř sedm kilogramů této látky v hodnotě necelých 700 000 korun.

    Řidič tvrdil, že marihuana není jeho a zboží mu do kufru naložil nějaký neznámý muž, který poté ujel do Polska.

   Zboží bylo zajištěno a celý případ byl předán oddělení celní protidrogové jednotky k dalšímu šetření.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky