CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 20.04.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Přeprava mražených kuřat bez řádného povolení

​    Téměř 18 tisíc kilogramů kuřecího masa v litevském nákladním vozidle. 
Dnes ve 2:30 hod. při běžné kontrolní činnosti na silnici D1, 368. km směr Ostrava, hlídka Mobilního dohledu zastavila a zkontrolovala náhodně vybrané nákladní vozidlo litevské imatrikulace.

     Ve vozidle se nacházelo veterinární zboží, celkem 18 710 kg kuřecího masa. Řidič k zásilce předložil pouze mezinárodní nákladní list (CMR), vypsaný ručně a navíc špatně čitelný. Hlídka prověřila tento dovoz prostřednictvím Operačního střediska Generálního ředitelství cel. Dle sdělení operačního důstojníka dovoz zboží nebyl nahlášen veterinární správě, příjemce předem neinformoval Krajskou veterinární správu pro Moravskoslezský kraj o příchodu potravin živočišného původu z jiného členského státu.

     Na základě platné dohody a legislativy byla přeprava zboží zdokumentována a informace o zásilce postoupeny Krajské veterinární správě pro Moravskoslezský kraj k následnému řízení.
 

Příjemci zvířat a živočišných produktů v místě určení jsou povinní informovat předem krajskou veterinární správu o příchodu zvířat nebo živočišných produktů z jiného členského státu, a to v rozsahu nezbytném z hlediska účelu a způsobu provádění veterinární kontroly při příchodu na místo určení (§ 30 zákona č. 166/1999 Sb. o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů – veterinární zákon).


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky