CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 04.01.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Téměř 60 kartonů cigaret pro osobní potřebu.

  Monitoring okolí města Orlová se ostravským celníkům opět vyplatil, když odhalili ve vozidle téměř 60 kartonů nekolkovaných cigaret.

  Na sklonku loňského roku prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu kontrolní činnost se zaměřením na přepravu, skladování a prodej vybraných výrobků (alkohol, cigarety, tabák…). V hledáčku jim uvízlo osobní vozidlo Volkswagen Passat české imatrikulace, které zaparkovalo u jednoho orlovského domu. Řidička vozidla začala ze zavazadlového prostoru vytahovat nějaké kartonové krabice.
  Hlídka přistoupila k řidičce a vyzvala ji k předložení osobních dokladů a dokladů od vozidla. Na dotaz celníků, zda ve vozidle přepravuje nějaké cigarety nebo alkohol, odpověděla, že nebude vypovídat. Celníci kartonové krabice rozlepili a už mohli jen počítat neznačené cigarety různých značek. Ve vozidle se skrývala ještě jedna igelitová taška s dalšími nekolkovanými cigaretami.
  Řidička sdělila, že cigarety zakoupila v Bohumíně, ale adresu nezná. Krabičku cigaret koupila za 39 korun a cigarety má pro svou potřebu a potřebu své rodiny. Žádné nabývací doklady prokazující řádné zdanění nepředložila. Více již nesdělila, protože odmítla vypovídat do protokolu.

  Celkem bylo napočítáno 1 179 krabiček neznačených cigaret různých značek (Marlboro Gold, LM Red Label, Regal King Size, Jing Ling, Marvel Red, Fest, NZ American Blend, NZ Safari, NZ Gold super slim, Minsk atd.).

  Celní úřad pro Moravskoslezský kraj tak svou činností zabránil daňovému úniku na spotřební dani ve výši 60 600 korun.

  Zboží bylo zajištěno a umístěno do skladových prostor Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Případ je nadále v šetření.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky