CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 12.04.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Moravskoslezští celníci odhalili anabolika

​Případ s krycím názvem „FAMI“ odtajnil nelegální obchodování s anaboliky. Celkem 270 balení látek s anabolickými a hormonálními účinky skončilo v rukách ostravských celníků.

Od loňského podzimu, na základě operativních informací, prováděli celníci protidrogového oddělení odboru pátrání Ostrava trestní prověřování osoby z Karvinska. Podezřelý se měl zabývat nelegální distribucí látek s hormonálním účinkem – anabolických steroidů.
V rámci případu bylo zadokumentováno, že hlavní organizátor - 44 letý muž z Karviné, prodával, nabízel a poskytoval ve větším rozsahu různé druhy látek s anabolickým a hormonálním účinkem dalším odběratelům. Nelegální obchodování probíhalo nejen na Karvinsku, ale i v rámci celé republiky. Součástí plánu bylo i poskytování návodů a rad, jak správně anabolické látky aplikovat v praxi a jak je užívat.

V uplynulých dnech, v součinnosti s Policií České republiky, proběhla závěrečná realizace případu. Pachatel byl zadržen v místě svého pobytu v Karviné. Byla provedena domovní prohlídka a prohlídka vozidla. V rámci těchto úkonů bylo zajištěno přes 270 balení více jak padesáti různých druhů látek s anabolickými a hormonálními účinky, jednalo se o různé výrobce a různé formy (tablety, ampule, kapsle).

Hodnota tohoto nelegálního zboží byla vyčíslena na 200 000 korun. Všechny zajištěné látky budou předmětem odborného zkoumání.

Pachatel je důvodně podezřelý z trestného činu výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem.

Případ s návrhem na zahájení trestního stíhání byl předán k dalšímu šetření orgánům Policie České republiky.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky