CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 07.04.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Kokain v autě

       Koncem minulého měsíce prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu pravidelnou kontrolní činnost, při které našla ve vozidle 5,48 gramů kokainu.

      Celníci ve večerních hodinách v městě Český Těšín zastavili náhodně vytipované osobní vozidlo české imatrikulace. Řidič na dotaz celníků, zda převáží nějaké vybrané výrobky (alkohol, cigarety, tabák…) odpověděl, že nikoliv. Následně byla zahájena kontrola vozidla zaměřená na přepravu vybraných výrobků a omamných a psychotropních látek.

    Při kontrole vozidla byl v kapse na zadní straně sedadla spolujezdce nalezen igelitový sáček s neznámou bílou krystalickou látkou. Tato látka byla orientačně testována drogovým testem DETECT 4 DRUGS a COCA s výsledkem pozitivním na přítomnost kokainu. K nalezené látce se řidič vyjádřil, že není jeho a že ji našel v Ostravě na zemi a vzal si ji do auta.

      Hlídka mobilního dohledu prostřednictvím operační středisko celní správy kontaktovala orgány činné v trestním řízení, kteří si převzali celý případ včetně zajištěného kokainu.

      Případ je nadále v šetření.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 261 335 830
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky